Kredsstævne i Magion 20. og 21. januar

Velkommen til kredsstævne i MAGION, Grindsted – JHF kreds 6

På vegne af Jydsk Håndbold Forbund, Grindsted GIF Håndbold og JHF kreds 6, byder vi jer alle velkommen til kredsstævne i MAGION Sport-, Kultur- Idræts- og Events center, Grindsted.

MAGION Kultur- og Idrætscenter er det naturlige samlingspunkt i det midtjyske område og hele Grindstedegnens fælles mødested. Byggeriet blev påbegyndt i 2009 og huset stod færdigt i 2012.

I dag består centret af 3 håndboldbaner hvoraf den ene (den gamle Hede Hallen) er den eneste oprindelige bygningsdel tilbage af den oprindelige skolehal som MAGION er bygget op omkring. De 2 nye håndboldbaner kan laves om til én stor moderne opvisningshal med plads til over 1200 tilskuere – heraf 900 siddepladser.

MAGION byder dig velkommen via den store hovedindgang, hvor du finder informationen og administration, ligesom MAGION Café står klar til at yde dig fin service og tilbyder et stort udvalg af mad og drikkevarer. Der vil være et bemandet stævnekontor i dette område under hele stævnet.

Kredsstævnet er stedet, hvor man kan se fremtidens topspillere i dansk håndbold på såvel pige som drengesiden. Det er her man virkelig får oplevet den store bredde og det spændende håndbold, som dansk ungdomshåndbold repræsenterer rigtigt flot i disse år.

De 8 kredstrænere har, sammen med kredsholdene, ydet deres bedste gennem over 2 år for at udvælge netop de bedste spillere der hver især repræsenterer den enkelte kreds.

Der skal også lyde et STORT velkommen til kredsstævnets dommere og øvrige officials.

Med ønsket om FAIR PLAY og nogle spændende håndboldkampe håber jeg, at ALLE deltagere får et par oplevelsesrige dage i MAGION Sport-, Kultur- Idræts- og Events center, Grindsted!

 

Med venlig hilsen

Jydsk Håndbold Forbund kreds 6

 

Palle Bækby

Kredsformand

 

Eliteudvalgsformænd i JHF:                    

Kreds 1: Michael Lira Abildgaard

Kreds 2: Mogens Bay

Kreds 3: Bjørn Sommer

Kreds 4: Jørgen Larsen

Kreds 5: Allan Schmidt

Kreds 6: Karina Jensen

Kreds 7: Jesper Christensen

Kreds 8: Henrik Larsen

Status på alle klubbens hold

U4
Gruppen består i denne sæson af 22 børn i alderen 2-4 år. Trods deres begejstring efter at lære at spille håndbold har de ikke været til kamp/stævne endnu…

U6
Denne gruppe består af 27 piger og drenge i 5-6 års alderen. De har klaret sig fint ved de 4 stævner, som de har deltaget i indtil videre.

U8
Hele 50 spillere består denne gruppe af – fordelt på 7 og 8-årige. De 7-årige har deltaget ved 4 stævner, og spillede nogle rigtig gode kampe. De 8-årige har været til 3 stævner på max bane (2/3 længde af en almindelig håndboldbane), hvilket de har klaret forbløffende godt.

U10 piger:
A-holdet endte som nr. 3 i rækken. Holdet fortsætter i A-rækken i 2. halvdel af sæsonen.
De øvrige U10 pige spillere har spillet max bane stævner inden jul, men de er nu klar til JHF turneringen og stiller med et B-hold og to C-hold.

U10 drenge:
B-holdet blev nr. 2 og rykker op i A-rækken.
C-holdet blev nr. 2 og rykker op i B-rækken.

U12 piger:
A-holdet blev nr. 4 og fortsætter i A-rækken.
B-holdet blev nr. 2 og fortsætter i B- rækken.

U12 drenge:
A-holdet blev nr. 3 og fortsætter i A-rækken.
C-holdet vandt rækken og rykker op i B-rækken.
Desuden stiller U12 drenge med et hold i rækken U12 drenge 4+1 (en turnering hvor man spiller på fuld bane, men med blot 5 spillere på banen).

U14 piger:
Holdet sluttede på en 4. plads og fortsætter i B-rækken.

U14 drenge:
Holdet sluttede på en 3. plads og fortsætter i A-rækken.

Dame senior:
3. division damer ligger på 8. pladsen med 8 points efter 10 kampe. Stillingen er meget tæt: 3 hold ligger i spidsen med 15 points – på de efterfølgende pladser har holdene henholdsvis 14, 12, 10 og 9 points, så der kan ske mange ændringer i den sidste halvdel af sæsonen.
2. holdet sluttede sidst i serie 1 efter at været rykket op i sidste sæson. Holdet må derfor en tur tilbage i serie 2.

Herre senior:
3. division herrer ligger alene i front af rækken med maksimumpoints – skarpt forfulgt af Rækker Møller, der kun har sat points til imod Grindsted. Hvis holdet fastholder førstepladsen og dermed sikrer sig oprykning til 2. division, vil det være første gang i klubbens historie, at et seniorhold spiller i landets 3. bedste række.
2. holdet sluttede på sidstepladsen i serie 2 og må derfor en tur ned i serie 3 efter julepausen.
3. holdet sluttede på en 3. plads i serie 3 og fortsætter i rækken.

Jan Kristensen får ny rolle

Jan Kristensen har spillet i GGIF Håndbold i 20 år. Sidste år fungerede han som træner for andetholdet, men da førsteholdet i starten af sidste sæson stod og manglede en ekstra målmand, trådte Jan endnu en gang til for at hjælpe klubben.

Jan har derfor den sidste halvanden sæsonen støttet op omkring Rasmus Jakobsen i målet uden at få særlig meget spilletid.

I den forgangene uge har 3. divisionsherrerne fået tilgang af målmand Henrik Juulmann, og stod derfor med 3 målmænd på førsteholdet. Derfor har Jan og lederstaben nu besluttet, at Jan træder ind i en rolle i lederstaben, hvor han fortsat kan bidrage med den erfaring og ro, som har været enormt værdifuldt for holdet de seneste sæsoner.

Cheftræner Flemming Pedersen udtaler:
“Jeg er enormt glad for, at Jan fortsætter som en del af teamet. I stedet for at bidrage som andenmålmand, får han nu en endnu tydeligere rolle omkring at være en støttende funktion for holdet omkring kampene. Samtidig fortsætter Jan med at træne med holdet 1 gang i ugen, så han er klar, hvis der bliver brug for det.

Jan Kristensen udtaler:
“ Jeg glæder mig til at fortsat at være med omkring holdet og kunne understøtte samarbejdet mellem Rasmus og Henrik og målmandstræner Johnny Ebbesen”

Vi håber, at vi ses i morgen søndag til hjemmekampen mod Ikast.

Når klubben kommer først

Casper Møller Larsen har i mange år spillet i GGIF Håndbold og ligeledes været ungdomstræner i 3 år. Primært har det drejet sig om ”hyggebold”, da herreholdet spillede i serie 1. Da klubben for over et år siden satsede på at få holdet op i divisionerne, lå det heller ikke i kortene for Casper, at han skulle fortsætte med at spille for klubbens førstehold. Men da opstarten med relativ få spillere, gjorde at man godt kunne bruge en ekstra spiller, var Casper klar på at løse den opgave. Casper var en vigtig brik i at få spillet holdet op i 3.division.

Da projektet startede på år 2 efter sommerferien, var der kommet flere spillere til, og Casper rolle var i højere grad blevet begrænset. Men Casper var klar på at fortsætte. Og det handlede på intet tidspunkt om ham selv. Han ville fortsætte fordi, at han vidste hvor meget det betød for holdet og klubben, at han var med omkring holdet. Til kampene har der ingen spilletid været. Men Casper har alligevel trofast mødt op til alle træninger og kampe og bidraget med humør, hårdt arbejde og altid været klar på at løse de opgaver der var brug for.

Casper begynder på politiskolen i København her til november, og hans engagement i Grindsted, bliver derfor begrænset den kommende tid. Men hans kæmpe indsat i de sidste to sæsoner for hans barndomsklub, fortjener i den grad stor anderkendelse.

På vegne af spillere og ledere på 3.division herrer samt hele klubben vil vi gerne sige tak for Caspers kæmpe engagement – og på gensyn!

Playmaker vender hjem til barndomsklub

20 årige Mikkel Bremer har de seneste uger trænet med 3. divisionsholdet og får søndag debut på udebane mod hans gamle klub Ikast Håndbold.

Mikkel har spillet i Grindsted hele sin barndom, indtil han som U16 spiller tog på efterskole og efterfølgende flyttede til Ikast for at gå på deres sportscollege.

I Ikast spillede Mikkel U18 Liga og 2. og 3. division, så det er uden tvivl en dygtig spiller, der vender tilbage. Til dagligt har Mikkel sabbatår, efter at han i sommers afsluttede HHX i Ikast. Han bruger tiden på at arbejde i Legoland.

Cheftræner Flemming Pedersen udtaler: “Mikkel er en teknisk dygtig spiller med en god spilforståelse, som vi håber at kunne udvikle yderligere over den næste tid. Med tilgangen af Mikkel får vi øget vores taktiske muligheder i begge ender af banen, og så er vi utrolig glade for at at få tilknyttet endnu et lokalt talent til holdet. Ønsk Mikkel tillykke med skiftet og held og lykke med debutkampen søndag.

Tak til alle

Kære alle

I den forløbne weekend havde vi fornøjelsen for 6. gang at afholde DJS Cup i GGIF Håndbold.

Med de fantastiske rammer vi har til rådighed i Magion, Lynghallen og nu også Viadukthallen i Filskov og ikke mindst svømmehal, bowlinghal og skolefaciliteterne omkring, så blev DJS Cup også for 6. gang en stor succes. I alt havde vi besøg af 1023 spillere/trænere fordelt på 90 hold fra 18 forskellige klubber.

Der blev spillet 215 håndboldkampe – mere end 93 timers håndbold. Og der blev skabt en masse anden aktivitet fra glade børn og unge, som bare giver den gode atmosfære!

Mange roser kom forbi stævnekontoret hvilket vi er meget stolte af – roser der gik på super gode faciliteter, søde hjælpere, lækkert mad og meget mere. MEN… Vi kunne ikke afholde et sådan stævne med succes og ros uden de frivillige hjælpere!

Sætter vi lidt tal på her, så har 78 frivillige hjælpere været i gang i 467 timer fordelt på de tre dage… 6 timer i snit pr. person! Derudover kommer vores senior herre- og damespillere, som dækkede dommerborde i hallerne ved samtlige kampe fredag og lørdag.

Vi vil fra DJS Cup udvalget sige en stor TAK for opbakning og hjælp under stævnet.

Vi håber naturligvis at se jer igen næste år!

Har I ris eller ros vedr. jeres oplevelser under stævnet, vil vi blive glade hvis I melder tilbage til os med jeres kommentarer, så vi kan blive endnu bedre til at afholde håndboldstævne J Brug gerne mailen djscup@ggif-handbold.dk

De bedste hilsner fra

DJS Cup Udvalget

GGIF Håndbold

PS: Som en ekstra tak, var der en lille hjælperkonkurrence blandt de frivillige i weekenden, hvor hjælperne alle havde et lod pr vagt de havde under stævnet.

Vinderne blev udtrukket søndag af en U10 spiller J De heldige er:

Gavekort til BUTIK’N:

  • Line Brændstrup
  • Ole borg
  • Lotte Jensen

Gavekort til Østergaard Automobiler:

  • Hedi Dyhrberg
  • Karina Hansen
  • Lisbeth Holm Jensen
  • Line Brændstrup
  • Rikke Pedersen

Tillykke til de heldige hjælpere.

 

Håndboldskole for U6-U8

Lørdag og søndag blev der afholdt håndboldskole for U6 og U8 spillere – dvs. børn fra årgang 2009-2011. 37 børn havde tilmeldt sig, så der var liv i Magion de to dage. Lørdag startede med fotografering foran Magion, hvorefter der blev trænet en masse håndbold i knap 5 timer. Det tog ikke lang tid, inden børnene havde sved på panden og røde kinder – det samme var tilfældet for staben af trænere, der havde nok at se til med at holde styr på flokken af meget energiske og spilleglade børn.

Søndag formiddag fortsatte træningen, inden børnene skulle i gang med Håndboldprøven – en test hvor det skulle afgøres, om børnene var blevet gode håndboldspillere. Børnene blev delt på 8 hold og skulle konkurrere i bl.a. hurtighed, styrke, præcision, smidighed, koncentration og kondition. Heldigvis bestod alle børnene testen og kunne få overrakt en velfortjent guldmedalje til stort bifald fra de mange fremmødte forældre.

Udvalgsmedlemmerne, der har stået for afholdelsen af skolen, var efter afslutningen meget godt tilfredse med forløbet af de to dage. De fortæller, at børnene har været super dygtige til at gå i gang med de forskellige øvelser, og der har ikke været nogle børn, der undervejs har sagt, at de ikke gad mere. Udvalget har udsendt en mail til alle forældrene, så de kan komme med tilbagemeldinger ift. skolen, så udvalget kan vurdere, om der er brug for ændringer til næste års skole.

Der er taget mange billeder fra de to dage. De kan ses under ’Billeder’ i menulinjen.

Tilmelding til sæsonen 2017/2018

Tilmeldingen til sæsonen 2017/2018 startede mandag den 14. august her på hjemmesiden. Husk at man altid har mulighed for at prøve at træne håndbold 4 gange uden at skulle tilmelde sig – man møder blot op til træningen. Man er dog ikke berettiget til at spille kampe eller deltage i stævner, før man er tilmeldt sæsonen.