Afslutning for U9 piger og drenge

Lørdag kl. 14.00 mødtes 24 U9 piger og drenge i Magion med fuld oppakning til et døgn i Magion/Lynghallen.
Efter udpakning af luftmadrasser og soveposer gik turen til Lynghallen. I bedste supporter stil klappede de 24 børn 1. div. spillerne igennem opvarmningen – det er vist første gang, at herrerne har haft så meget støtte gennem opvarmningen. Det lykkedes nogle af børnene at få en high-five fra enkelte af spillerne under opvarmningen – fantastisk at se lysene i øjnene på børnene…

Indløbet var som altid en kæmpe oplevelse for børnene – det tager ikke mange sekunder, men det er alligevel noget, som børnene meget gerne vil være med til.
Om det var forløbet af kampen, der gjorde, at man af børnene valgte selv at spille bold i gangen i stedet for at se kampen vides ikke, men da kampens sidste fløjt lød var børnene straks klar til at løbe på banen for at jagte autografer. Herrerne gemte skuffelsen over resultatet og gav sig god tid til at skrive autografer på mange af børnenes håndboldsko! Da autograferne var i hus, gik vi tilbage til aftensmaden i Magion. Herefter stod programmet på spring og leg i det nye springcenter – for de fleste var det første besøg i det nye center, og det vakte stor glæde.

Resten af aftenen gik med leg, boldspil, kort- og brætspil – og ikke mindst hygge!
Mod al forventning blev der hurtig ro, da det blev sengetid – mon ikke alle børn var trætte efter en dag med masser af gode oplevelser og samvær med håndboldvennerne?  
Efter morgenmad søndag blev børnene hentet – for at tage til turneringskampe i henholdsvis Billund, Torsted og Gedved…

Tak til de forældre der hjalp med at afholde arrangementet og tak til deres trænere Anna, Nanna, Nikolaj og Christoffer for at komme og lege med børnene lørdag eftermiddag/aften – I var med til at skabe en mindeværdig oplevelse for de 24 børn!

Årets hold i Billund Kommune 2022

1. division herrer er i aften blevet kåret til årets hold i Billund Kommune 2022 ved en ceremoni i Billund Idrætscenter. 
I indstillingen til prisen står blandt andet:
“Holdet spiller i landets anden bedste række. Sæsonen 2021/2022 sluttede de deres en tredje plads i deres pulje, hvilket gav mulighed for oprykningskampe til håndboldligaen.

Holdet rejser rundt i hele landet og repræsentere den lokale håndboldklub og dermed også Billund kommune. De er alle spillere på amatør betingelser og har alle arbejde eller studie ved siden af deres håndbold – modsat flere at de hold de møder, hvor  spillere er på kontrakt. Når de spiller på hjemmebane skaber de god stemning i Lynghallen. De tiltrækker klubbens børne- og ungdomshold, som kommer og hepper.
De er med til at skabe et elitemiljø med stærke rødder i en breddeklub. En hårfin balance som klubben sikrer qua bl.a. det store arbejde, som mange af spillerne gør for ungdomsspillerne og -holdene. Det skaber god sammenhold blandt klubbens andre hold.
De deler med glæde ud af deres viden og erfaringer og er med til at motivere klubbens medlemmer – og agerer forbilleder for mange børne- og ungdomshold. 

Holdet træner flittigt for at spille på så højt et niveau. Det kræver stor engagement, dedikation og vilje. De bruger stort set alle ugens dage på håndbold, de træner håndbold, styrketræner og spiller kamp. Det kræver meget af både dem selv og deres familier”.

Ny vigtig kamp i Lynghallen

Så skal vi til det igen! Herrernes 1. division er historisk tæt i år, og det medfører intense og afgørende kampe gang på gang. På søndag d. 5.3 kl. 16.00 er ingen undtagelse, når GGIF tager imod Skovbakken. Holdene har samme antal point i tabellen, hvor Grindsted har en kamp til gode.

Sidste opgør bød på en storsejr til vores herrer, hvor det var kampen, der brød den dårlige start på sæsonen for holdet. Det er dog et andet hold, modstanderne møder op med på søndag, hvor de har fået flere profiler klar igen. Skovbakken er et hold, der spiller håndbold med fuld fart over feltet. Holdets kontraspil har været en udfordring for alle hold i 1. division, så vores drenge skal finde de hurtige løbesko frem på søndag.

Begge hold har præsteret væsentligt bedre i denne halvdel af sæsonen, så der er derfor lagt op til et brag af en kamp, hvor en af holdene allerede kan sikre sig et år mere i 1. division.

Vi håber derfor på at se så mange af jer i hallen som muligt på søndag d. 5. marts kl. 16.00, når vores egen fangruppering Grindsted Blue Army fører an!

Afgørende kamp i Lynghallen

Efter et bittert nederlag på en svær udebane i Ringsted, er vores herre igen klar til at byde op til håndbold i Lynghallen på søndag kl. 16.00. Det bliver en svær kamp, da byens hold skal møde rivalerne fra Tønder. Første kamp bød på et nederlag efter en rodet affære, hvor Grindsted ikke spillede en god kamp.

GGIF er et andet sted håndboldmæssigt end den første kamp, og det skal de ud at vise på hjemmebanen. Trods et smalt nederlag til førerholdet fra Ringsted, så er holdet inde i en god periode, hvilket har resulteret i mange gode resultater. De betaler dog stadig prisen for en vanskelig start, hvor der først kom point efter syv kampe. Derfor ligger drengene stadig langt nede i en yderst tæt 1. division, hvor en sejr mod Tønder kan gøre, at holdet kravler flere pladser op i tabellen.

Kampen er derfor afgørende for resten af sæsonen, da søndagens modstander er en af de hold, som GGIF skal kæmpe med om pladserne der sikrer endnu en sæson i landets næstbedste række.

Det kræver en kamp med stor koncentration og kynisme, når Tønders mange taktiske tiltag i løbet af en kamp, skal nedkæmpes. Sidst blev herrerne fra Grindsted mødt af et offensivt forsvar, der ødelagde rytmen i spillet, og det må ikke ske denne gang. Angrebet for GGIF har haft en opadgående kurve, og den skal forsætte. Derfor har holdet trænet hårdt i vinterferien på at finde løsninger mod Tønders spil, så det kan blive til to point.

Vi håber derfor, at I kommer og bakker holdet op sammen med Grindsted Blue Army, når det bliver åbnet op for en brag af en håndboldkamp på søndag kl. 16.00 i Lynghallen.

Første hjemmekamp efter håndboldpause

Så byder 1. division herrer i Grindsted endnu en gang op til håndboldkamp i Lynghallen lørdag d. 04.02 kl. 16.00, når vores drenge tager imod fynboerne fra Otterup.

Imens herrelandsholdet har haft stort succes til VM, har byens hold knoklet for at stå så skarpe som muligt til sidste halvdel af sæsonen i den næst bedste række.
Det udmøntede sig i forrige weekend i en flot uafgjort på udebane mod rækkens nr. 2 HØJ-Håndbold, hvor GGIF stod med muligheden for at tage derfra med sejren. Kampen på Sjælland viste, at herrerne ikke har tænkt sig at opgive den gode stime, som holdet er inde i.

GGIF har formået at tage revanche fra den svære start, hvor der ikke blev til sejr i de første syv kampe. Grundet starten kæmper holdet stadig i den tunge ende af en jævnbyrdig tabel, hvor mange hold ligger i midterfeltet.

Grindsted kan med en sejr over Otterup kigge op af, men drengene ved, at det ikke bliver nogen nem omgang. Kampene mellem de to hold har ry for at være jævnbyrdige, og det var første kamp også, hvor modstanderne løb med sejren.

Otterup er kendt for at være et hårdt kæmpende hold, der aldrig giver op, og det pres skal GGIF kunne modstå. Vores hold vil gøre alt for at bevise, at de også kan spille godt på hjemmebane foran et vildt publikum i Lynghallen, hvilket ikke har lykkedes i år.

På lørdag d. 04.02 kl. 16.00 i Lynghallen kommer det til at ske, så vi håber, at du vil være med til at dele den oplevelse med resten af tilskuerne, når klubbens egen fangruppe Grindsted Blue Army hjælper Lynghallen på vej.

DGI børnestævne i Magion

Lørdag morgen den 3. december kl. 9.00 kom de første frivillige og hjalp med at gøre banerne klar til knap 200 forventningsfulde børn i alderen 5 – 11 år.

Kl. 10 startede stævnet med fælles opvarmning for alle spillere, som blev styret af unge frivillige fra GGIF Håndbold med støtte fra DGI konsulenten Anne.

Så var de forventningsfulde spillere klar til at spille kamp. De første kampe, som blev afviklet, var U5, U6, U7 samt U9 begynder, som blev spillet på minibanen. Børnene gav den max gas på banerne, og de øvede sig i at kaste og gribe samt at skyde på mål. Trænerne og vejlederne var gode til at guide børnene, så de fik en god oplevelse på håndboldbanen. Børnene blev dog indimellem forstyrret af maskotten ”Diggi”, der under kampene kunne finde på at stille sig på mål og agere målmand. Dette fik smil på læberne hos børnene og gav dem nogle skøre og sjove oplevelser. Imellem kampene var det også muligt at hilse på ”Diggi” og få et kram eller highfive, hvis man havde lyst til dette.

Senere på dagen skulle der spilles på kortbanen i rækkerne U9 – U11, som spiller maxtotal håndbold. Her var dog lidt styrke- og højdeforskel på nogle af holdene, men trænerne på de respektive hold, var gode til at komme på løsninger, som havde indvirkning på spillet. Såsom at der ikke spilles med overlægger på det ene hold, og der må være en ekstra spiller på banen. Alle hold kæmpede flot ud fra deres håndboldmæssige færdigheder og lod sig ikke slå ud af målforskellene på holdene.

Som afslutning var der præmieoverrækkelse for alle hold. DGI havde sponsoreret en slikpose til alle spillerne, som blev udleveret af maskotten ”Diggi”.

For at kunne afvikle børnestævnet er der brug for en masse frivillige. Derfor vil vi gerne takke alle de forældre, som hjalp med at gøre banerne klar til kamp, varetage dommerbordstjansen samt oprydning efter stævnet. Stor tak til alle de børnetrænere der var med til stævnet, som hver onsdag er med til at give over 100 børn gode oplevelser med håndbolden.

En særlig tak skal gå til Anders Gøbel og Signe Strebel, som hjalp med at vejlede/dømme holdene på kortbane. Igen i år en kæmpe tak for hjælpen til Frederik Rahbek, der udover at være træner for sit eget hold, hjalp med at dømme maxtotal håndbold og gav børnene til stævnet en sjov oplevelse med maskotten ”Diggi”.
Dejligt at have mange unge mennesker i klubben, der allerede i en tidlig alder er klar til at yde en kæmpe frivillig indsats, som er helt grundlæggende for at GGIF håndbold kan eksistere.

Vi ser frem til endnu et godt børnestævne i Magion til næste sæson.

Se masser er billeder fra stævnet her.

Venligst Børneudvalget.

Håndboldbrag i Lynghallen

Vores herre har nu vundet tre kampe i streg ovenpå en hård start på 22/23 sæsonen. De skal forsøge at øge stimen, når de på lørdag d. 26/11 kl. 14:00 tager imod Rækker Møller Håndbold i Lynghallen.

Klubbens hold har lagt flere lag på spillet, hvor de seneste kampe også har vist et større individuel niveau, der har været med til at hive store sejre hjem. Herrerne har i løbet af ugen trænet på at bibeholde momentum i både forsvars- og angrebsspil, hvor fysisk og hurtighed har været nøglepunkter for de gode præstationer.

Det bliver der også brug for, når de skal møde et hold, som de ældre spillere på Grindsted holdet kender særdeles godt. Rækker Mølle har været holdets modstander i flere drabelige dueller, hvor GGIF ofte har trukket det længste strå. Sådan skal det også være på lørdag, og det kræver vilje og udstråling samt en gentagelse af gode og fokuseret præstationer.

For at kunne opfylde det har spillerne brug for netop din hjælp. Vi håber derfor på at se dig i Lynghallen på lørdag d. 26 kl. 14:00, hvor vores spillere har brug for alt den opbakning, de kan få. Vi lover, at der kommer gang i hallen, og det skyldes ikke mindst klubbens egen fangruppe Grindsted Blue Army.

Vi ses til en fed kamp!
GGIF

Svær modstander venter i Lynghallen

Kære alle
Så skal vi til det igen! Der er ny kamp for herrerne i 1. division, når de lørdag d. 08.10 kl. 16.00 i Lynghallen tager imod nedrykkerne fra ligaen TMS Ringsted.
Vores spillere tog desværre ikke point med hjem fra Otterup i sidste weekend, og det har været en hård start på sæsonen for byens hold. Kampen på Fyn blev symptomatisk for holdet, hvor de sidste 10 min. ikke blev forvaltet på den rigtige måde, og en føring blev formøblet.
Marginalerne, heldet og dygtigheden har flere gange, i de første kampes døende minutter, svigtet for herrerne, og der bliver trænet ihærdigt for at få vendt den tendens.
Første mulighed for det er på lørdag, når TMS Ringsted skal besejres. Holdet har beholdt flere af profilerne fra forrige sæson i ligaen, og de møder op i Grindsted med dygtige spillere overalt på banen. Det er derfor en svær opgave for vores hold, der skal prøve at følge op på det uafgjorte resultat mod HØJ Elite, sidst de spillede kamp i Lynghallen.
For at det kan lade sig gøre, har herrerne brug for din opbakning! Vi lover, at der bliver gang i den på banen og lægterne, når klubbens egen fangruppering Grindsted Blue Army står for at føre an, når det kommer til opbakning til vores 1. divisions hold.
Vi håber meget på at se netop dig på lørdag d. 08.10 kl. 16.00 i Lynghallen.
God kamp!
GGIF