Håndboldskolerne 2021 aflyst

Vi er i håndboldskole udvalget nået frem til, at vi er nød til at træffe en beslutning ift. afvikling af årets håndboldskoler, da vi ikke kan udskyde planlægningen længere. Under normale omstændigheder vil vi allerede nu være langt i planlægningen. Det er vi ikke i år, da der er alt for meget, der er uvist. Som det er nu, så er der slet ikke tale om, hvornår man kan håbe på/forvente, at der ”åbnes for indendørs-sport” – og vi ønsker ikke, at håndboldskolen skal foregå udendørs. Dertil kommer at rigtig mange har svært ved at give et endelig svar ift. om man kan hjælpe på håndboldskolerne pga. udvise ferieplaner. Mulige flytninger af konfirmationer til august og september, bevirker endvidere, at den lille skole også er vanskelig at planlægge, da den jo netop afholdes i august/september.

Vi ønsker naturligvis, at håndboldskolerne skal afholdes på en forsvarlig måde, og vi ønsker desuden, at der skal være en god kvalitet på skolerne – hvilket forudsætter indendørs trænings faciliteter og dygtige trænere. Det vurderer vi ikke, at vi på nuværende tidspunkt kan garantere, så derfor har vi valgt at aflyse vores håndboldskoler i 2021. Vi håber, at der er forståelse for dette.

Trænerteam for U17 og U19 drenge på plads

Sideløbende med den flotte udvikling på seniorsiden, hvor 1. holdet har bevæget sig fra Serie 1 til 1. division på 4 sæsoner, har ungdomsafdelingen også været i en rivende udvikling.

U19 drengene har de seneste 3 sæsoner opbygget en stærk træningskultur, i tæt samspil med Talent Billund og 1. holdet, og fungerer i praksis som 2. hold ift. træning og kamp for de unge spillere.

Næste skridt i udviklingen bliver nu at øge ressourcerne omkring U17 holdet, så vi i fremtiden får et naturligt flow fra U15 til U17 til U19 og senior.

Derfor er Michael Madsen fra næste sæson ansat som assistenttræner på U19 og cheftræner på U17 drenge.

Michael er 26 år og kommer med erfaring fra U15 drenge i Silkeborg og Herning, og han træner i år U17 piger i HIH. Han passer rigtig godt ind i klubbens værdier om ydmyghed og hårdt arbejde, og vi ser det som et perfekt match til at udvikle vores ungdomsafdeling endnu mere de kommende år.

“Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af GGIF Håndbold. Det er rigtigt seriøst og utroligt spændende set-up, som jeg bliver en del af, og som jeg glæder mig til at bidrage med mine ideer og kompetencer til. Jeg håber at bidrage til den flotte udvikling klubben er i, og at vi kan udvikle de unge talenter fra U17 og U19 til at begå sig på 1. divisions holdet i fremtiden”.

Jacob Pedersen, der er assistent træner for 1. division herrer og ansvarlig for U19 drengene, fortsætter i rollen næste sæson, så der i fremtiden også vil være en tæt tilknytning for de unge talenter til 1. holdet.

Rolf Ravn der er udviklingsansvarlig i klubben og spiller for 1. holdet, er involveret i samspillet på tværs af årgange og tilknytningen til Talent Billund, så vi hele tiden får det optimale tilbud – både for dem så vil lidt mere med deres sport, og dem der ikke har så store ambitioner.

Med denne opgradering af set-uppet håber vi at skabe endnu bedre rammer for de lokale spillere samt også at være et attraktivt tilbud for udefrakommende U17 og U19 spillere i fremtiden.

 

Køb strømper = Støt dit hold og klubben

Bambusa er blevet hovedsponsor for Kvindehåndboldligaen og har indgået samarbejde med GGIF Håndbold. Bambusa er kendt for at producere bæredygtige kvalitetsstrømper.

I disse Covid 19 tider har vi ekstra behov for jeres støtte . Så køb strømper til dig selv , dit barn eller som julegave og støt dit hold og klubben

50% af salgsprisen tilfalder GGIF Håndbold hvoraf vi giver halvdelen videre til holdkassen til de enkelte hold. Så for hver pakke strømper modtager dit hold 37,50 kr. og GGIF modtager 37,50 kr.

Strømperne kan købes i receptionen i Magion eller ved at udfylde og aflevere bestillingssedlen til en af klubbens trænere. Husk at skrive på sedlen hvilket hold, som du ønsker, at din støtte skal gå til.

Bestillingssedlen skal afleveres inden 15. december – så udleveres stømperne til træningen inden jul.

 

Åben bestillingssedlen her

 

Diggi på besøg i Magion

U5, U6, U7 og U8 spillerne havde glædet sig til endelig at skulle til stævne. For nogle spillere ville det være deres første stævne – mens andre allerede har deltaget i mange stævner i de seneste sæsoner. Desværre havde Varde HK ikke mod på at arrangere stævnet pga. det høje smittetal, så i sidste uge modtog vi en aflysning af stævnet. I samarbejde med DGI (foreningen der arrangerer børnestævnerne) lagde U5-U8 trænerteamet hovedernet i blød for at lave et alternativ til stævnet, så børnene stadig kunne komme til håndbold i dag.

Det resulterede i en træningdag i Magion, hvor grupperne på skift trænede, så vi derved kunne overholde alle covid-19 restriktioner. For at det ikke bare skulle ligne en almindelse træning, inviterede vi Diggi på besøg. Diggi var desværre lidt ked af det, fordi håndboldstævnet var blevet aflyst, så børnene skulle hjælpe med at få Diggi i godt humør igen gennem en masse håndboldøvelser. Arrangementet var kun for GGIF spillere, så der var ikke andre klubber at spille kampe imod, men så spillede vi bare lidt mod “os selv” – det gav faktisk nogle rigtig gode kampe. Hver gruppe sluttede træningen af med at danse Diggi Dansen (den originale video kan ses på Youtube).

Heldigvis lykkedes det alle grupper at få Diggi i godt humør – faktisk i så godt humør, så Diggi delte en gave ud til alle spillere.

Se masser af billeder af en flok håndboldglade børn – tryk her!

Retningslinjer for kampe i Lynghallen

I forbindelse med at der igen spilles turneringskampe har GGIF Håndbold samlet retningslinjerne for kampe i Lynghallen her på hjemmesiden. Siden vil løbende bliver opdateret, hvis der sker ændringer.
Retningslinjerne gælder for både hjemme- og udehold.

 • Hvis man er syg eller har symptomer på covid-19 har man ingen adgang i Lynghallen.
 • Vi henstiller til, at holdene TIDLIGST kommer i hallen 45 min før kampstart.
 • Ved ankomst til Lynghallen vil en kampansvarlig anvise holdene til et opholdsområder, hvor holdene må opholde sig, indtil banen er ledig.
 • Omklædningsrummene kan ikke benyttes.
 • Opvarmning kan foregå på banen ca. 10 min. inden kampstart eller i gangen ved omklædningsrummene. Anvender man gangarealet, skal man sørge for at spritte hænder og berøringsflader af før og efter.
 • Den kampansvarlige vil anvise holdene den rette adgang til banen, når denne er ledig.
 • Alle hold bliver på banen i pausen.
 • Når kampen er slut, anviser den kampansvarlige den rette vej ud af hallen.
 • Når de 2 hold har forladt banen rengøres kontaktfladerne på og omkring banen af tidtagerne fra den netop færdigspillede kamp. Dommerbordet, udskiftningsbænkene og målstolperne skal rengøres / afsprittes inden, de næste 2 hold kan komme ind i hallen. Lynghallen sørger for rengøringsartikler
 • Alle tilskuere skal sidde ned under kampene, og der må kun benyttes hvert andet sæde. Tilskuere skal spritte af ved ankomst til hallen, sørge for altid at holde afstand til andre, når de bevæger sig rundt i hallen samt bære mundbind, indtil man har sat sig ned. Børn under 12 år er undtaget fra at bære mundbind.
 • Der opfordres til at udebaneholdet begrænser antallet af medrejsende tilskuere.
 • Hvis man indenfor 48 timer efter at have været i Lynghallen får påvist en positiv covid-19 test, skal GGIF Håndbold straks kontaktes på mailen: ggif.haandbold@gmail.com – i mailen skal nævnes tidspunktet for ophold i hallen samt telefon nr. på den pågældende smittede person.

 

Hermed ønskes I velkommen til kampe i Lynghallen!

Nye Covid-19 restriktioner

Fra mandag den 26. oktober er der indført nye restriktioner i foreningslivet. Disse har de konsekvenser at vores damehold i 2. div og serie 1 samt vores to serie 2 herrer holds turnering, da de er sat på pause. Samtidig vil forsamlingsforbuddet gøre, at der for spillere over 21 år kun må være 10 personer til træning ad gangen.

1. divisionsherrerne er undtaget af de nye restriktioner, da 1. division er en eliterække, og derfor vil de kunne træne og spille kamp på normal vis. Til hjemmekampene i 1. division kan vi stadigvæk have op til 500 siddende tilskuere, og da vi afvikler resten af kampene i Magion, har vi god plads og kan sørge for god afstand til alle. Den eneste ændring til hjemmekampene vil være kravet om, at man som tilskuer skal være iført mundbind, når man bevæger sig rundt i hallen. Når man sidder på sin plads, behøver ingen at bære mundbind.

Børne- og ungdomsholdene fortsætter også helt normalt. Her er det også ændringen omkring mundbind, der betyder, at man skal være iført dette, når man bevæger sig rundt i hallen – både før og efter træning samt i forbindelse med kampe. Vi opdaterer løbende vores retningslinjer til træning og kamp på hjemmesiden, hvor man kan læse mere.
Kravet om mundbind er gældende fra 29. oktober – børn under 12 år er fritaget fra at bære mundbind.

Se retningslinjer for kampe i Lynghallen her.

Erfaren spiller forstærker 1. division herrer

Kristoffer Jessen, der senest har været med omkring Fredericia HK’s ligahold, tiltræder truppen allerede fra på mandag. Kristoffer er 27 år og har tidligere mange års erfaring fra blandt andet HØJ Elite, Sønderjyske samt Mors-Thy.  Han har sine primære styrker i forsvaret og 2. fasen, men kan også spille venstre back.

Med både Jacob Pedersen og Sune Skovsen ude på ubestemt tid grundet skader, har vi været smalle på ressourcer den seneste periode. Samtidig er Nicklas Bjørn i perioder fraværende pga. sit arbejde i forsvaret. Med udsigt til at Bjørn er væk på øvelse i flere uger frem mod jul, er vi akut udfordrede på holdets bredde.

Derfor er vi rigtig glade for, at vi på dette tidspunkt af sæsonen har kunnet finde en så kvalificeret tilføjelse til truppen, som Kristoffer er. Samtidig har Kristoffer Jessen købt ind på de værdier, som GGIF Håndbold er bygget op omkring, så han også bliver en naturlig del af trænerarbejdet i foreningen.

Træner Flemming Pedersen udtaler:

“Vi har siden Rasmus Bertelsen (tidl. assistent træner) drog til Norge, kigget efter muligheder for at forstærke trænerteamet. Da Jacob så desværre pådrog sig en hjernerystelse, blev dette hul udfyldt, men det har efterladt os smallere på banen. Vi har mange spillere som spiller 60 min, i enten den ene eller begge ender, og jeg tror på, at vi med Kristoffers ankomst får mulighed for at give flere pauser og holde et højere tempo og niveau i kampene. Samtidig er jeg helt sikker på, han kommer til at kunne løfte vores top- og træningsniveau endnu mere, da han kommer med alle de værdier vi værdsætter: Ydmyghed, hårdt arbejde og viljen til at bidrage til fællesskabet”.

Kristoffer Jessen udtaler:
“Først og fremmest er jeg glad for at komme til Grindsted GGIF. Jeg har efter et skifte til Mors Thy Liga, hvor et overrevet korsbånd blev opdaget, kæmpet for at komme tilbage til håndbolden på et niveau, hvor jeg synes, at jeg kan bidrage med det, som jeg ønsker. Det har jeg haft mulighed for i Fredericia, men jeg mangler spilletiden for at nå næste niveau i den proces. Den mulighed ser jeg i Grindsted samtidig med, at jeg kan spille i en klub, der passer godt til mine værdier som spiller og menneske. Jeg glæder mig til at være en del af håndboldmiljøet i byen, og så vil jeg ud og kæmpe på banen for at få de sejre hjem”.

 

Donation fra Sydbanks Fonden

Bruno Jochumsen, der til daglig er filialchef i Sydbank i Grindsted, mødte i går op i Magion i forbindelse med at 1. div. herrer spillede hjemmekamp. I pausen gik Bruno til microfonen…:

“Udover at være bankmand i Sydbank, har jeg også et fritidsjob som ”en slags julemand” for Sydbanks Fonden, og det er da også i det ærinde, jeg bryder ind her i pausen i dag i 1. divisionskampen i Magion mellem GGIF Håndbold og HEI Skæring.

For nogle måneder siden fik Sydbanks Fond nemlig en ansøgning fra holdets træner, Flemming Pedersen, der på vegne af GGIF Håndbold, bl.a. skrev:

– Ansøger er GGIF Håndbold i Grindsted, som er en forening, der har hold fra U4 til senior og har ca. 400 medlemmer i alt. GGIF Håndbold har en lang tradition for børne og bredde håndbold, men har de seneste år også ønsket at skabe plads til kommunens unge talenter, som vil lidt mere med deres sport. Den foreløbige kulmination på projektet har været, at klubbens bedste herrehold er rykket op i den landsdækkende 1.division. Altså Danmarks næstbedst række. Hertil kommer, at U19 Liga holdet sidste år blev nr. 8 i hele Jylland. Det betyder, at klubben efterhånden er nået et niveau, hvor der stilles større krav til trænings setuppet. Derfor søger vi penge til testudstyr – og det er altså ikke Covid 19 testudstyr, selvom det vel også kunne være nok så relevant,  men derimod udstyr der kan måle spillernes fysiske udvikling. Udstyret vil kunne bruges helt nede fra u15, og vi kan dermed følge spillernes udvikling frem mod deres senior-tid.

Flemming fortsatte ca. sådan her – næsten i bedste Lykkehjul stil: ”Hvis vi lander på gevinstfeltet, vil vi gerne købe for 26.000 kr. udstyr, der kan måle springhastighed,  for 22.000 kr. udstyr, der kan måle springhøjde, og så vil vi gerne bede om for 13.000 kr. udstyr, der kan måle spring fra stående og spring med tilløb. Udstyret vil kunne holde i mange år og vil også kunne lånes af andre foreninger og idrætsgrene i kommunen.

Som lokal Sydbank chef blev jeg spurgt af Sydbanks Fond, om jeg kunne anbefale bevilling af sådan en ansøgningen til glæde for idrætslivet i lokalområdet, og det kunne jeg HELT BESTEMT.

Så nu er jeg mødt op for at overrække en donation med håb om, at Grindsted også fremover kan byde på Tophåndbold – til glæde for spillerne, klubben og ikke mindst alle jer trofaste tilskuere, der bærer holdet frem”.

På vegne af GGIF Håndbold rejste Michael Steen-Andersen sig og kunne tage imod en tidlig julegave fra Sydbank og Sydbanks fond på 60.000 kr. til indkøb af testudstyr.