Håndboldskole udvalget siger tak

Håndboldskolen er slut for denne gang, og vi synes, at det har været 3 fantastiske dage, hvor spillerne har mødt mange nye holdkammerater og også nye trænere. I år har trænerne været: En tidligere landsholdsspiller, en håndboldligaspiller, en divisionstræner, en talenttræner fra Herning, og ikke mindst vores egne herrer og damer fra 2. og 3. division, samt vores fantastiske ungdomstrænere fra klubben.

Endnu engang også en stor tak til vores sponsorer som i år var Blue Water, Den Jyske Smed, REMA 1000, Klaus P, Handelsbanken og Intersport. Vi er meget taknemlige for, at I vil være med til at skabe disse oplevelser for vores spillere. Også tak til fotograf Martin Jacobsen, samt til Magion for at stå for forplejningen igen i år. Tilbage er der kun at sige tak for i år. Vi håber at se jer allesammen, når træningen igen starter op efter sommerferien…

Der er taget mange billeder og videoklip de tre dage – klik ind på GGIF Håndbolds Facebook side eller her på hjemmesiden under: “Billeder” i menulinjen.

Vil du hjælpe os ved DJS cup?

Så nærmer tiden sig til DJS cup – et overnatningsstævne for U10, U12 og U14 piger og drenge. Allerede nu er der kommet mange tilmeldinger, og vi forventer fuldt hus.

Stævnet skal foregå i Magion, Lynghallen samt Tronsøhallen 21.-23. september 2018. Stævnet skal bruges som opstartsstævne til den kommende sæson.

Men for at gøre dette muligt og få det til at forløbe så godt som de tidligere år, er der behov for mange frivillige hænder. Derfor beder vi om jeres hjælp.

Ved at trykke på nedenstående link, kan I se en liste over alle de tidsrum, hvor vi har brug for hjælp. Så kan I forhåbentlig finde et tidspunkt i løbet af weekenden, hvor det passer jer bedst. I må naturligvis gerne sætte flere krydser, så det er nemmere for planlæggerne at få fordelt opgaverne mellem hjælperne. Skriv også gerne en kommentar, såfremt I har ønske om at hjælpe med noget bestemt (dog tages der forbehold for, at vi ikke kan opfylde alles ønsker om tidsrum og opgave).

Åben skemaet – her!

Vil du hjælpe GGIF Håndbold

GGIF Håndbold har fået muligheden for at tjene en sum penge til klubben (det kan fx være til betaling af busser til næste års Svane cup). Vi skal stille med hjælpere som ruteposter til det internationale cykelløb Gran Fondo Denmark søndag den 24. juni. En rutepost varer 3-4 timer, og det er muligt at hjælpe i tidsrummet 7.30-16.00.
Der er brug for rigtig mange ruteposter, og jo flere vi finder – jo større sum til klubben! Hvis I vil give GGIF Håndbold en hjælpende hånd, så send en SMS til Inga Plagborg på 28 45 10 55 (skriv navn, adresse samt hvilket tidsrum du gerne vil hjælpe).

Mange tak for hjælpen!

Svane cup – igen en stor succes

Fredag kl. 14.30 forlod to busser parkeringspladsen ved Lynghallen. I busserne sad knap 100 forventningsfulde spillere og trænere fra GGIF Håndbold – kursen var sat mod Ålborg, hvor klubbens U10-U12 hold skulle deltage ved Svane cup som afslutning på håndboldsæsonen. Svane cup er et kæmpestort stævne, hvor over 300 hold – 3000 spillere og trænere deltager. GGIF Håndbold havde i år 8 hold med – det er lidt færre end sidste år, men det skyldes, at mange af klubbens U14 spillere skulle konfirmeres i denne weekend.

Efter et par timers kørsel nåede busserne Tornhøjskolen i Ålborg, hvor GGIF blev indkvarteret. Straks efter ankomsten blev håndboldtasken pakket og alle hold tog ud i de mange haller, der skulle spilles i, for at spille de første kampe ved årets stævne – alle hold spillede min. 1 kamp fredag aften.

Efterhånden som kampene var spillet fredag aften, kom holdene tilbage til skolen, og så var der ellers tid til at pakke luftmadrasser mm ud – og ikke mindst tid til at hygge!

Hele lørdag bød naturligvis på mange flere kampe rundt omkring i hallerne. Når der var mulighed for det, tog holdene rundt mellem hallerne og heppede på de andre GGIF hold. Rigtig mange forældre tog turen til Ålborg for at støtte holdene – en del tog en endagsudflugt, mens en gruppe havde indlogeret sig sammen på Tylstrup kro (blot 15 minutters kørsel til skolen og mange af hallerne). På kroen blev der hygget i krostuen på tværs af holdene. Det var helt sikkert dejligt for spillerne at mærke denne opbakning!
Lørdag aften samledes alle spillere og trænere til spisning i Gigantium, hvor der bl.a. var mulighed for at hoppe på hoppeborg og se håndboldlandskamp mellem trænerne fra henholdsvis Norge/Sverige og Danmark.
Resten af lørdag aften blev igen tilbragt på skolen med hygge og social samvær.

Søndag var stævnets sidste dag, hvor det skulle afgøres, hvem der skulle spille finaler. Stævnet er lavet sådan, at alle kommer videre fra de indledende puljer og kvalificerer sig til elite, A eller B slutspil. Stort set alle klubbens hold klarede sig rigtig godt – og alle hold vandt kampe! To hold klarede sig helt til elitefinalerne i Gigantium Arena, mens endnu et par hold var meget tætte på også at komme i en finale.
De to hold der nåede elite finalerne var U10 piger A og U12 drenge A. Elite finalerne spilles i Gigantium Arena – på den samme bane som Aalborg Håndbold spiller, så det var en meget stor oplevelse for spillerne af prøve det. Der er plads til 6.500 tilskuere, men trods rigtig fin opbakning fra alle Grindsted hold og en masse forældre, så var der ikke helt fyldt op… Dog blev der skabt en fed stemning for spillerne på banen blandt tilskuerne. Desværre lykkedes det ikke nogen af de to hold at vinde – det var dog to gode kampe med mange flotte mål og detaljer – og en fed oplevelse for alle spillerne på banen.

Efter præmieoverrækkelse og et tiltrængt bad gik alle spillere og trænere ind i bussen og satte kursen mod Grindsted. Stemningen i bussen var helt i top – til trods for træthed og ømme ben!

Kl. 17.00 ankom bussen igen til Lynghallens parkeringsplads, hvor en stor flok forældre var klar til at tage imod spillerne – en flok forældre der sikkert gerne ville høre en masse om weekends oplevelser.

Trænerne fortæller, at det har været alletiders tur. Børnene har spillet en masse håndbold, og vigtigst af alt så har de hygget sig med deres håndboldvenner.

Datoen for næste års Svane cup er 12.-14. april (weekend op til påskeferien) – sæt allerede nu kryds i kalenderen. Til de forældre der ikke var med i år og som gerne vil med til næste år, så bliver der igen arrangeret overnatning et sted i eller omkring Ålborg, hvor forældrene kan samles og hygge sig, når børnene er færdige med at spille i hallerne. Det er med til at give en masse klubfællesskab!

U10 pige A holdet:

Bagerst fra venstre: Træner Nikolaj Nielsen, Anna Nissen, Maria Nielsen, Mie Pedersen, Teresa Fyhn, Hannah Jensen og træner Jette Fyhn.
Forrest fra venstre: Victoria Hansen, Sahaanaa Ajith, Maria Thomsen og Sofie Rauff.

U12 drenge A holdet:

Bagerst fra venstre: Træner Rikke Århus, Christian Borg, Nicolai Green, Christian Dahl, Jonas Pedersen, Theis Steen-Andersen, Daniel Bruun og træner Søren Andersen.
Forrest fra venstre: Samuel Bruun, Sebastian Gier og Tiago Fyhn.

Årets spillere og fightere for U10-U14

Fredag den 13. april blev der holdt afslutning for U10-U14 spillere i Magion – en gentagelse af successen fra sidste år. Spillerne startede med at være aktive i hallen sammen Rikke Århus og 1. holds herrerne i klubben.
I forbindelse med arrangementet blev “årets spiller” for hver årgang samt “årets fighter” for hvert hold kåret. De hædrede spillere er:

U 10 piger:
Årets spiller: Hele årgangen…
Årets fighter hold 1: Maria Nielsen
Årets fighter hold 2: Emma Bach
Årets fighter hold 3: Gry Riemann
Årets fighter hold 4: Mie Kamp

               

U 10 drenge:
Årets spiller: Fredrik Rahbek
Årets fighter hold 1: Anton Hansen
Årets fighter hold 2: Sebastian Hilligsø

          

U 12 piger:
Årets spiller: Signe Appel
Årets fighter hold 1: Ida Ebbesen
Årets fighter hold 2: Kirstine Jensen

          

U 12 drenge:
Årets spiller: Nicolai Green (var ikke til stede)
Årets fighter hold 1: Daniel Bruun
Årets fighter hold 2: Mikkel Bekker
Årets fighter hold 3: Sebastian Mortensen (var ikke til stede)

     

U 14 piger:
Årets spiller: Jenny Strebøl
Årets fighter: Camilla Præstegaard

     

U 14 drenge:
Årets spiller: Jonas Krog
Årets fighter: Simon Gøbel

     

 

Under “Billeder” i menulinjen på hjemmesiden kan ses billeder fra arrangementet.

Årets leder/træner, årets rookie og energipokalen

Traditionen tro, så uddeles 3 priser ved sæsonafslutningen. Det drejer sig om:

Årets leder/træner: Modtageren skal være en ulønnet leder i GGIF Håndbold, som gennem en årrække har gjort et stykke arbejde som træner, holdleder eller bestyrelsesmedlem.

Årets rookie: Denne hæder gives til en ny træner, som har gjort det helt usædvanligt godt.

Energipokalen: Modtageren af pokalen skal være et medlem af GGIF Håndbold, som har vist stor energi og en utrættelig indsats enten i sit træningsarbejde eller som leder. En energi som er usædvanlig i sin form – men som kan inspirere andre.
Pokalen kan gives til en spiller eller en leder, som har anvist træningsmetoder eller arbejdsindsats, der kan spare energi og dermed frigøre ressourcer til andre ting.

 

Årets leder/træner – 2017/2018: Henrik Jensen

Årets leder gør et stort stykke arbejde i at få alle drenge med. Han hjælper dem med at træne på en sjov måde, han giver dem en god oplevelse når de er ude til kamp uanset om de taber eller vinder. Han får altid det bedste frem i dem allesammen, og han er en meget rolig mand, der får alle med.

 

Årets rookie  – 2017/2018: Signe Hjorth

Vedkommende er meget ansvarsbevidst, dvs hun påtager sig et stort ansvar til træningerne og hun tager med til alle de kampe hun kan. Hun er dedikeret og en rigtig god hjælp for de voksne trænere.

 

Energipokalen – 2017/2018: Ole Jensen

Det der går igen hos årets vinder er: den mand man ikke ser, men som ligger et kæmpe stykke arbejde i klubben. Han sidder i udvalg, han er træner og han tager altid flere tjanser til arrangementer, han er manden der aldrig siger nej til at hjælpe.Mange er nok ikke klar over alt det arbejde han ligger i klubben, derfor er det også rigtig rart at kunne give ham denne her pris.
Han har gode ideer, et godt humør og en positiv indstilling.

 


U18 herrehold i GGIF regi

Fra den kommende sæson vil der også være et u18 herrehold i GGIF regi. I samarbejde med IKA er det lykkedes at etablere fundamentet til et u18 hold, som kommer i forlængelse af det succesfulde herre-senior projekt, der startede for 2 år siden og for kort tid siden kulminerede med en oprykning til 2.division.

Formand Michael Steen-Andersen udtaler:
Vi er rigtig glade for, at vi nu også kan have et U18 hold i klubben, og har oplevet rigtig positiv interesse for projektet. Specielt har der været et rigtig godt samarbejde med Billund IF, så vi sikrer at vi i kommunen har et tilbud til alle, uanset om man vil den elitære vej, eller man vil træne 2 gange i ugen.

Foreløbig er der en stærk stamme på 8 spillere, og derudover er der dialog med 3-4 mere som er interesserede i at være en del af holdet.
Til at træne holdet er ansat Jacob Vinholt Pedersen, som i år har været at finde i GGIF som spillende assistenttræner for 3.divisions herrerne. Jacob er til sommer færdiguddannet cand.scient i konkurrence og eliteidræt og har tidligere spillet håndboldliga for KIF Kolding København og SønderjyskE. Han har fungeret som ungdomstræner i Kolding IF, hvor det blandt andet er blevet til U16 DM guld og U18 DM bronze, hvor flere af spillerne idag er at finde i 888-ligaen og 1.division. Derudover vil Jacob fra sommer bosætte sig i Grindsted på Tyttebærvej, her etablerer IKA et akademi hvorfra 5 af spillerne til holdet også kommer. Derudover vil Jacob være et gennemgående led både i IKA træningerne, klubtræningerne og den fysiske træning således at vi opnår en stærk synergieffekt mellem de tre arenaer.

Jacob Vinholt Pedersen udtaler:
Jeg glæder mig utrolig meget til at komme igang med arbejdet, og jeg synes allerede vi har fået samlet en god gruppe af spillere som har et stort potentiale og er indstillede på at arbejde hårdt for tingene. Alle drengene har commitet sig til både at være en del af holdet og følge IKA træningen samtidig, og det betyder at alle spillere kommer op på 4 håndbold pas og 3 styrketræning i ugen, og giver os dermed optimale muligheder for at udvikle den enkelte maksimalt.

Holdet vil bestå af en god blanding af spillere som flytter ind på akademiet, enkelte som vil pendle frem og tilbage og så en gruppe lokale drenge, som med den ekstra træning forhåbentlig kan tage lige så store skridt som vi har set med spillere som Nicklas Bjørn, Magnus Idorn og Rasmus Jakobsen på senior-holdet gennem de seneste to sæsoner. Derfor er det også naturligt at U18 holdet vil træne tæt sammen med 2.divisions herrerne, så de unge kan lære af seniorerne, og så får vi forhåbentlig nogle af disse drenge af se på 1.holdet indenfor en årrække.

Hvis man er interesseret i at høre mere om holdet kan Jacob kontaktes på 25 39 30 46

Status på alle klubbens hold

U4
Gruppen bestod i denne sæson af 25 børn i alderen 2-4 år. Trods deres begejstring efter at lære at spille håndbold har de ikke været til kamp/stævne i denne sæson

U6
Denne gruppe bestod af 27 piger og drenge i 5-6 års alderen. De har klaret sig fint ved de stævner, som de har deltaget i i løbet af sæsonen.

U8
Hele 52 spillere består denne gruppe af – fordelt på 7 og 8-årige. De 7-årige har deltaget ved 9 stævner, og spillede nogle rigtig gode kampe. De 8-årige har været til 7 stævner på max bane (2/3 længde af en almindelig håndboldbane), hvilket de har klaret forbløffende godt.

U10 piger:
A-holdet endte som nr. 5 ud af 6 i en meget tæt pulje – blot 2 points fra 2. pladsen
B-holdet endte på sidstepladsen i puljen
C-holdene endte begge som nr. 5 ud af 6 i hver deres pulje

U10 drenge:
A-holdet blev nr. 3 ud af 5 i puljen
B-holdet blev nr. 5 ud af 6 i puljen

U12 piger:
A-holdet blev nr. 1 i puljen – som ubesejret. Holdet skal til kredsmesterskab
B-holdet blev nr. 4 ud af 5 i puljen

U12 drenge:
A-holdet blev nr. 2 ud af 5 i puljen
B-holdet blev nr. 5 ud af 5 i puljen
4+1 holdet blev nr. 4 ud af 6 i puljen

U14 piger:
Holdet sluttede på en 2. plads ud af 6 i puljen

U14 drenge:
Holdet sluttede på en 4. plads ud af 5 i puljen

Dame senior:
3. division damer slutter på en 5. plads i puljen og forbliver derfor i rækken til næste sæson
2. holdet sluttede sidst i serie 2, og holdet må derfor en tur ned i serie 3

Herre senior:
3. division herrer har vundet alle kampene gennem hele sæsonen og rykkede op i 2. division – for første gang i klubbens historie
2. holdet sluttede på 4. pladsen ud af 5 i serie 3
3. holdet sluttede på en 2. pladsen i serie 3 – blot 2 points fra oprykning til serie 2

Årets dame- og herrespiller

 

Årets damespiller: Ida Lundberg

Vibeke Andersens begrundelse for valget af årets damespiller:
“Det har været svært at skulle vælge en spiller til denne kåring, da der på holdet er andre, som virkelig har vist vejen med vilje, gejst og moral. Valget er faldet på en talentfuld spiller, der fra sæsonens start opsagde et af sine mange jobs, da hun ville opprioritere håndbolden. Hun har udviklet sig på rigtig mange parametre, siden hun begyndte i klubben. Det er en spiller med et stort potentiale, som hele tiden lægger nye lag på. Hendes spil i begge ender af banen er af stor betydning for holdet, og dets resultater. Kun i en enkelt kamp har hun måttet forlade banen uden at score. Hendes smittende latter, sjove kommentarer og strømper i alle afskygninger til holdkammeraterne er bl.a. noget af det, som hun også bidrager med.
Vi glæder og over, at Ida også er at finde på holdet i den næste sæson”.

Årets herrespiller: Daniel Jørgensen

Flemming Pedersens begrundelse for valget af årets herrespiller:

“Årets spiller kan vælges ud fra mange kriterier: Træningsfremmøde, udvikling, kammerskab – og selvom Daniel scorer højt på alle disse 3 parametre, har det været hans åbenlyse afgørende betydning i alle kampe og specielt i de svære topkampe, hvor han har påtaget sig det ansvar, der kræves med lige stor del vilje og færdighed, der gjorde, at valget faldt på Daniel, da årets herrespiller skulle vælges.
Daniel er opvokset i Gram og flyttede på IKA som 16 årig, og her boede han sammenlagt i 5 år af 2 perioder, inden han spillede 1 1/2 år på Otterups 1. div . Ønsket om en større rolle og mere træning gjorde, at han skiftede til Grindsted. Daniel er i gang med uddannelse til pædagog og bor sammen med sin kæreste i Taulov”.

 

Med få undtagelser er årets spillere blevet kåret siden 1973 – se hvem der tidligere har fået denne titel

Oprykning til 2. division

For første gang i klubben historie sikrede klubbens bedste herrehold oprykning til 2. division. Det skete i Lynghallen ved at besejre Hogager 32-19 foran en fyldt Lynghal. Sejren gjorde, at holdet nu med 2 kampe igen ikke kan indhentes af Rækker Mølle, der ligger på andenpladsen.

Nærmere detaljer fra kampen kommer snart…