Vil du hjælpe os ved DJS cup?

Så nærmer tiden sig til DJS cup – et overnatningsstævne for U10, U12 og U14 piger og drenge. Allerede nu er der kommet mange tilmeldinger, og vi forventer fuldt hus.

Stævnet skal foregå i Magion, Lynghallen samt Tronsøhallen 22.-24. september 2017. Stævnet skal bruges som opstartsstævne til den kommende sæson.

Men for at gøre dette muligt og få det til at forløbe så godt som de tidligere år, er der behov for mange frivillige hænder. Derfor beder vi om jeres hjælp.

Ved at trykke på nedenstående link, kan I se en liste over alle de tidsrum, hvor vi har brug for hjælp. Så kan I forhåbentlig finde et tidspunkt i løbet af weekenden, hvor det passer jer bedst. I må naturligvis gerne sætte flere krydser, så det er nemmere for planlæggerne at få fordelt opgaverne mellem hjælperne. Skriv også gerne en kommentar, såfremt I har ønske om at hjælpe med noget bestemt (dog tages der forbehold for, at vi ikke kan opfylde alles ønsker om tidsrum og opgave).

Åben skemaet – her.

Ekstraordinær generalforsamling

Kære alle GGIF Håndbold-medlemmer

Der indkaldes til ekstraordinær generalforsamling i GGIF håndbold mandag den 26-06-2017 kl. 19.30 i Lynghallen med følgende dagsorden:

– 1. Valg af ny bestyrelse

Baggrunden for den ekstraordinære generalforsamling er, at det på den nylig afholdte ordinære generalforsamling ikke lykkedes at finde alle 3 personer, der efter vedtægterne skal til for at danne en bestyrelse.

Det er derfor meget vigtigt, at alle medlemmer af GGIF håndbold kigger grundigt på sig selv – og meget gerne på venner og bekendte – om der ikke skulle ligge et bestyrelsesmedlem gemt der…

Alle hold igang ved Svane Cup

Efter at spillerne var blevet godt installeret på Gistrup-skolen, skulle alle hold i kamp en enkelt gang fredag aften.

Resultaterne blev således:

U10 PiA: GGIF – Visse IF 1 / 8-3
U10 PiB: GGIF 2 – Konnerud IL / 3-5
U12 PiA IF Nordthy 1 – GGIF 1 / 15 – 6
U12 PiB GGIF 2 -FIF Fjerritslev IF 2 / 12 – 4
U14 PiA GGIF – Struer Håndbold A / 11 – 7
U10 DrA TMG Mårslet 1 – GGIF 1 / 7 – 9
U10 DrB Øvrebø IL 1- GGIF 2 / 3 – 10
U10 DrA GGIF 3 – IF Nordthy 1 / 4 – 22
U12 DrA GGIF 1 – FIF Håndbold 1 / 14 – 11
U12 DrA Team Favrskov 1 – GGIF 2 / 13 – 4
U12 DrB GGIF 3 – Team Favrskov 3 / 9 – 16

Held og lykke til alle i lørdagens kampe.

Udsolgt til årets GGIF håndboldskoler

Den oprindelige tilmeldingsfrist til årets GGIF Håndboldskoler hed 1. maj, men allerede 17. april blev der lukket for tilmeldingen, fordi der ikke var flere pladser på skolerne. Mere end 100 spillere har tilmeldt sig de tre skoler: U8- U10- og U12-skolen.

Herrerne kæmpede flot – men tabte til mægtige BSV

Selvom sensationen udeblev, kan de lokale håndboldspillere fra Grindsted GIF godt se sig selv i spejlet efter onsdagens møde med de regerende danske mestre BSV.

I mere end en halvleg var Grindsted mere end bare med i kampen, inden mestrene trak fra og vandt en forholdsvis komfortabel sejr på 29-22.

Trods nederlaget var der efter kampen stolthed at spore i Grindsted-lejren.

– Vi kan ikke tillade os at være utilfredse. Lige bortset fra en enkelt stjerne stillede de med et ligahold. Vi blev ramt af, at vi har en ret smal trup, så vi kunne ikke skifte så meget ud, lød det efterfølgende fra træner Flemming Pedersen.

Gik over al forventning

Efter en helt jævnbyrdig 1. halvleg, der endte 13-13, bragte Grindsted sig i løbet af 2. halvlegs første minutter foran med tre kasser. Men herefter trykkede mestrene på speederen, og i de efterfølgende syv minutter måtte Grindsted-målmand Rasmus Jakobsen hente bolden ud af nettet syv gange.

Dermed havde BSV lagt den forventede afstand, og den blev bevaret kampen ud.

Alligevel var der også hos Grindsted-målmand Rasmus Jakobsen stor tilfredshed at spore.

– Det gik over al forventning. Jeg synes, vi kan være godt tilfredse. Det her kan vi godt være bekendt, lød det fra målmanden, som inden kampen blev kåret som årets spiller i GGIF Håndbold.

Næste sæson i 3. division

Det viste de efterfølgende 60 minutter i Magion, at der var en god grund til.

Rasmus Jakobsen leverede den ene redning efter den anden, og sammen med holdkammeraten Daniel Jørgensen, som nettede ikke færre end 10 gange, var han sit holds bedste og på et niveau, der uden tvivl rækker til væsentligt mere end jyllandsserien.

Det bliver også allerede i den kommende sæson nødvendigt, da Grindsted GIF viste sig at være aldeles suveræn i jyllandsserien. 10 sejre i 10 kampe blev det til, og dermed har Grindsted både et herre- og et damehold i divisionerne, når den nye sæson begynder.

Årets herrespiller 2016/2017

Træner Flemming Pedersen beretter følgende om valget af årets spiller 2016/2017:
“Det har været svært at udvælge den spiller, der skal kåres til årets spiller, da flere af holdets spillere er berettiget til titlen – særligt to spillere kandidere til titlen! Valget er dog truffet, og det faldt på en spiller, der har en meget afgørende rolle for holdets succes på banen. Han har gennem hele sæsonen præsteret på et imponerende højt niveau. På banen er han kendetegnet ved, at han udviser en enorm ro og meget stor koncentration, hvilket får ham til at fremstå som en meget rutineret spiller – trods en alder af kun 20 år!
Det er ikke kun på banen, at han viser den rette indstilling – dette gælder også udenfor banen, hvor han altid spiller op, når klubben har brug for hans hjælp. Det gælder fx når der arrangeres lørdags-træning for klubbens børne- og ungdomshold samt ved afviklingen af håndboldskole, hvor han har været en fast del af trænerteamet de seneste år. Også i trænerrollen fremstår han meget rutineret, og han har en fantastisk tilgang til børnene/de unge, som får dem til at præstere det bedste de kan.
Vi håber, at han fortsat vil være at finde på klubbens herre-hold i de næste mange sæsoner – som en meget sikker og vigtig sidste skanse mellem målstængerne. Årets herrespiller 2016/2017 er Rasmus Jakobsen”.

Årets spillere og fightere for U10-U16

Fredag den 31. marts blev der holdt afslutning for U10-U16 spillere i Magion – et nyt tiltag som viste sig at blive en stor succes. Spillerne startede med at være aktive i hallen med forskellige former for gymnastik/motorik – helt sikkert med nogle øvelser som mange af spillerne ikke havde prøvet før…
I forbindelse med arrangementet blev “årets spiller” for hver årgang samt “årets fighter” for hvert hold kåret. De hædrede spillere er:

U 10 piger:
Årets spiller: Anna Nissen
Årets fighter hold 1: Hannah Jensen
Årets fighter hold 2: Victoria Hansen

U 10 drenge:
Årets spiller: Simon Hjorth
Årets fighter hold 1: Kasper Mikkelsen
Årets fighter hold 2: Sebastian Mortensen
Årets fighter hold 3: Pelle Helbo

U 12 piger:
Årets spiller: Amanda Bruun
Årets fighter hold 1: Freja Hatt
Årets fighter hold 2: Laura Thomsen

U 12 drenge:
Årets spiller: Hubert Rudnicki
Årets fighter hold 1: Mads Hatt
Årets fighter hold 2: Nikolaj Nielsen
Årets fighter hold 3: Tobias Berthelsen

U 14 piger:
Årets spiller: Louise Jensen
Årets fighter: Jane Jepsen

 

Under “Billeder” i menulinjen på hjemmesiden kan ses billeder fra arrangementet.

Årets leder/træner, årets rookie og energipokalen

Traditionen tro, så uddeles 3 priser ved sæsonafslutningen. Det drejer sig om:

Årets leder/træner: Modtageren skal være en ulønnet leder i GGIF Håndbold, som gennem en årrække har gjort et stykke arbejde som træner, holdleder eller bestyrelsesmedlem.

Årets rookie: Denne hæder gives til en ny træner, som har gjort det helt usædvanligt godt.

Energipokalen: Modtageren af pokalen skal være et medlem af GGIF Håndbold, som har vist stor energi og en utrættelig indsats enten i sit træningsarbejde eller som leder. En energi som er usædvanlig i sin form – men som kan inspirere andre.
Pokalen kan gives til en spiller eller en leder, som har anvist træningsmetoder eller arbejdsindsats, der kan spare energi og dermed frigøre ressourcer til andre ting.

 

Årets leder/træner – 2016/2017: Jette Fyhn

Årets træner/leder for sæsonen 2016/2017 går i år til en træner, der efterhånden har været træner i klubben gennem en del år. Træneren har fulgt en årgang af spillere fra de fleste af dem fik en håndbold i hånden for første gang – og indtil de i dag er blevet en flok dygtige håndboldspillere. Denne udvikling har træneren en meget stor andel i.

Træneren formår at tilrettelægge sæsonen og træningen på en meget velovervejet og afvekslende måde, så det altid er interessant at komme til træning. Fremmødet til træningen er meget højt, hvilket afspejler dette.

Fra sæsonstarten var et af trænerens vigtigste mål at få skabt to hold, hvor alle skulle have det godt med hinanden. Dette mål er meget langt hen af vejen lykkedes. Når der indimellem opstår små gnidninger mellem spillerne, så markeres det straks, at det ikke er acceptabelt. En af de afsluttende øvelser ved træningen var i starten af sæsonen, at alle spillere skulle fremhæve gode ting ved hinanden, som de havde oplevet i løbet af træningen! Dette har bevirket, at de to hold i årgangen fungerer rigtig godt med hinanden, og spillerne er blevet meget gode til at rose og hjælpe hinanden i løbet af træningen og kampene.

Et andet meget vigtig mål har været, at der skal være plads til alle. Naturligvis er det sjovest at vinde kampe, men det er lige så vigtigt for træneren, at alle spillere får lige mulighed for at udvikle sig i kampene – derfor forsøger træneren at sørge for, at alle spillere får næsten lige meget spilletid, samt at spillerne får mulighed for at afprøve forskellige positioner i løbet af kampene, så spillerne ikke bliver låst fast af kun at kunne spiller på én position.

En af trænerens største kvalifikationer er evnen til at vurdere, hvad den enkelte spiller er god til. Træneren gør meget ud af at få den enkelte spiller til at blive klar over, hvilke kvaliteter spilleren besidder, samt at få spilleren til at anvende disse kvaliteter i kampene. Naturligvis er træneren også opmærksom på, hvad spilleren skal arbejde på at blive bedre til. Dette formidles på en god og konstruktiv måde – på en måde som børnene forstår!

Træneren er meget fokuseret på, at det skal være sjovt, udviklende og lærerigt at spille håndbold – uanset om man spiller på 1. eller 2. holdet. Eftersom trænerens barn spiller på 1. holdet, er det naturligt, at det er det hold, som træneren primært følger i kampene, men træneren tager med til 2. holdets kampe, så ofte det lader sig gøre. Engagementet i begge hold ses ofte i træningen, hvor træneren i lige så høj grad tager sig af træningen af 2. holdet som 1. holdet.

Årets rookie  – 2016/2017: Josefine Vahlberg

Der er en ny ung træner i klubben. Det er en træner, der har en speciel kompetence, som mange af vi andre trænere kunne ønske os.
Personen havde før sæsonstarten rettet henvendelse til klubben, om man kunne bruge hendes kompetencer i klubben.  Det blev i først omgang U10 pigerne, der fik hendes hjælp – både som hjælpetræner, men også særligt hendes kompetencer på at træne målvogterne er blevet værdsat højt.
Hun har desuden været målmandstræner for U12 piger. Hun får dog “kun” lov til det hver anden uge, men hvis hun kunne få lov, ja så ville hun træne dem hele tiden.
Hun viser stor autoritet ved, at de piger som ikke trænes i målet bliver holdt i gang med andre fysiske aktiviteter.
Når hun opvarmer U10 pigerne, kommer der af og til en kommentar fra pigerne at: ”Åh nej, nu bliver det hårdt”!
Samtidigt med at hun er med omkring børneholdene, så er hun fast målvogter på 3. divisionsholdet. Hun er en ung kvinde, og da man først topper som målvogter i en sen alder, ja så er der en lovende fremtid i buret.
For at vi ikke bare tror, det er noget, hun viser os, ja så har vi været forbi baglandet og snakket med hendes forældre. De siger at hun virkelig brænder for at træne de unge mennesker, og hun bruger altid god tid til at forberede sig til træningen. Det er, som hun siger: ”Lærerigt” for hendes udvikling. Hun kommer hjem og fortæller, at det er nogle dejlige krudtugler, hun træner.
Og ja vi ved godt, at der ligger en stor verden og venter forude, men vi håber, at kunne beholde hende lidt endnu.

Energipokalen – 2016/2017: Bettina Eliseholm

Personen som har indstillet Bettina Eliseholm til årets energipokal har følgende begrundelse for indstillingen: ”Modtageren af energipokalen har modtaget den tidligere, men det er vel ikke nogen hindring? Jeg har de sidste 2-3 år haft fornøjelsen af at være helt tæt på Bettinas aktiviteter i klubben, og uden at jeg kender alle funktioner i klubben, og ved hvem der laver hvad, så mener jeg, at hun er oplagt til at modtage prisen. Jeg tror ikke, at der er andre i klubben, som har fingrene i med i SÅ meget, som hun har. Jeg tror faktisk heller ikke, at ret mange ved, HVOR meget hun egentlig gør og betyder for klubben…
Bettina træner U6, er sparringspartner for U8 og U10 piger, hvor hun står alt det, der ikke omhandler selve træningen – tager imod afbud, laver køre- og vaskelister og holder sammen på årgangen. Er initiativtager og et stort aktiv i håndboldskoleudvalget, som i år er trådt ud af DHF, og derfor er startet helt fra 0. Hun står for hjemmestævner i DGI/JHF regi – altid med et smil på læben og altid i den ledende rolle, så andre bare kan følge hendes anvisninger, når man er i tvivl om noget. Desuden står hun for hjemmesiden, Facebook-siden og Conventus. Så vidt vides er hun også involveret, når der skal findes trænere til de mindste årgange i en ny sæson. Hun har altid forslag til ”forbedringer” og er god til at få andre forældre ”med”, når hun træner U6 eller skal bruge hjælp til kampe/stævner. En egenskab som ikke alle besidder, men som hun besidder til UG.
Jeg er ret sikker på at de fleste i klubben, trænere og forældre specielt i U4/U6-U8-U10 ved, hvem de kan henvende sig til, hvis de har problemer eller spørgsmål til et eller andet angående klubben, tilmeldinger til stævne, kampe osv. – og hvor de er sikre på at få et svar. Ved hun det ikke, så finder hun ud af det, inden der er gået en time – uanset hvornår på døgnet det er! Da klubben for nyligt blev tildelt et afslutningsstævne for U6 med et varsel på 8 dage var det ikke noget problem. Hun holdt godt nok ferie på Tenerife på det tidspunkt og kom først hjem 5 dage, før stævnet skulle afholdes. Alligevel formåede hun at få samlet ”et hold” af hjælpere, så GGIF kunne være stolte af det arrangement, som blev afholdt. Dette gjorde hun uden problemer – på trods af at der samtidig skulle åbnes for tilmeldinger til årets håndboldskole samme dag, som hun kom fra ferie – og som om, det ikke var nok, så skulle hun også lige træne U6 og bruge to aftener efterfølgende på selv at spille håndbold. Udover det så er der også et arbejde og en familie bestående af mand og 3 børn, der også er i håndboldklubben, som lige skulle passe.
Et rigtigt klubmenneske… Èn af dem en klub ikke kan undvære, og som vi skal være taknemmelig for at have i en klub som vores.


25 kampe = 25 sejre

Herrerne sikrede sig søndags sejr i sæsonens næstsidste kamp, og slutter dermed sæsonen som ubesejrede. 21 sejre i serie 1 og jyllandsserien og 4 sejre hidtil i pokalturnering. Kampen mod Rask Mølle gav ligeledes debut til Daniel Jørgensen, som er at finde på holdet til næste sæson, Daniel kvitterede med 7 mål og lovende takter.

Herrerne havde inden kampen igår sikret sig oprykning til 3.division og da Rask Mølle samtidig spillede for overlevelse, endte det med at blive en drabelig affære. GGIF førte derfor kun 16-13 ved pausen. Anden halvleg blev ligeledes tæt, men Grindsted formåede at holde føringen hele kampen blandt andet takket være en godt skydende Daniel Jørgensen. På trods af lidt besværgligheder i slutfasen lykkes det alligevel at sikre sejren på 32-29.

Resultatet af den flotte sæson er derfor titlen som ubesejret, og det Jyllandsseriehold med den klart bedste målscore. Samtidig har man formået at vinde alle sine kampe i pokaltuneringen, og står som tidligere nævnt overfor BSV i Magion d. 5. april.

Herrene vil gerne takke de mange mennesker, der i løbet af sæsonen har fulgt dem, og håber at de kan se ligeså mange til næste år, hvor modstanden helt sikkert bliver markant bedre.

Målscorere sæsonen 2016/2017:

Alexander Jacobsen – 156 mål
Emil Larsen – 127 mål
Nicklas Bjørn – 117 mål
Thomas Theilgaard – 92 mål
Simon Hansen – 45 mål
Magnus Idorn – 40 mål
Armin Frasto – 27 mål
Jacob Møller – 22 mål
Casper Møller – 14 mål
Michael Steen-Andersen – 10 mål
Daniel Jørgensen – 7 mål
Bjarke Nybo – 1 mål

Redningsprocent:
Rasmus Jakobsen – 382 redninger / 340 mål ind = 52,7 %